Přihlásit

Jiřiny doplní mapy i zbraně (Blanenský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pěstitelé ve Velkých Opatovicích květiny naaranžují do prostor s vystavenými mapami a měřicími přístroji i na zámecké schodiště. Národní výstavu jiřinek 2009 tam zahájí v pátek, kdy se budou návštěvníci moct květinami kochat od dvanácti do sedmnácti hodin. Otevřeno bude i o víkendu od devíti do sedmnácti a v pondělí od osmi do třinácti hodin.
"Lidé si mohou také prohlédnout výpěstky zahrádkářů z Velkých Opatovic, zhlédnout ukázky pletení proutěných výrobků nebo si koupit vazby ze suchých květin či různé včelařské potřeby," zvou pořadatelé. Součástí doprovodného programu je výstava v předsálí kina k devadesátému výročí založení včelařského spolku ve Velkých Opatovicích, která bude přístupná až do dvacátého září.
V moderních i dobových aranžmá spolu s loveckými předměty, zbraněmi a obrazy s loveckou tematikou. Tak letos ukážou jiřiny v rájeckém zámku při tradiční zářijové výstavě Rájecké jiřinky. "Výjimečně návštěvníkům představíme lovecké zbraně, cínové nádobí, lovecké trofeje a řadu předmětů z depozitářů zámku, které není možné jindy zhlédnout," láká kastelánka Jana Kopecká. Výstava tam začíná v sobotu a potrvá do dvacátého září. "Zavřeno bude v pondělí čtrnáctého září a o sobotách v době od půl jedenácté do půl druhé z důvodu konání svateb," doplnila kastelánka.
Tuto sobotu od pěti hodin odpoledne prohlídku zpestří koncert zhudebněných básní Josefa Kainara, který se koná v Zahradním sále zámku. Návštěvníci v Rájci mohou navštívit rovněž Langrovo zahradnictví specializované na pěstování jiřin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.