Přihlásit

Kam "vyrazit" do okolí Nové Města...? (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Městské lesy tvoří jakýsi vějíř severovýchodním směrem od Husova náměstí, jsou to údolí strmých svahů ke třem vodotečím - potokům Ohnišovskému, Klopotovskému a Libchyňskému propojených náhorními plošinami.
Atraktivní je zejména údolí Klopotovské, což je spojnice z Nového Města do obce Slavoňov (zde je možné shlédnout dřevěný kostelík z r. 1553, chutně poobědvat v hospodě U Bětky atd.). V tomto údolí je zpevněná lesní cesta, vinoucí se podél potoka, jež je vhodná i pro maminku s kočárkem. Celé údolí je pojato jako významná oddychová zóna Nového Města, jsou zde obůrky s ukázkou chovu zvěře černé (divočáků), zvěře jelení a velká voliera ptáků s divokými krocany, orebicemi,holuby doupňáky a hřivnáči a zlatým bažantem. Obůrky jsou vybaveny pozorovacími plošinami, u divočáků je povoleno krmení návštěvníky u jelenů nikoli.
Celé údolí je vybaveno technickými a rekreačními prvky jako jsou odpočinkové stoly a lavičky, je zde zrestaurovaná Lesníkova studánka z r. 1919 a bezpečné ohniště s možností opékání uzenin doplněné stylovým přístřeškem pro případ nenadálého deště. Tak přijďte a shlédněte.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.