Přihlásit

Medvěd útočil na autobusovém nádraží. Zranil devět lidí (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Japonském městě Takajama napadl v  sobotu asijský černý medvěd skupinku turistů. Čtyři muže těžce zranil, jsou pokousaní v obličeji, mají zlomeniny a další zranění. Dalších pět lidí je zraněno lehce.

Medvěd vysoký asi 1,3 metru zaútočil na skupinku lidí na zastávce autobusu. Zvíře začalo honit jednoho z turistů, kteří tu čekali. Další člověk se pokusil huňáče zahnat tyčí, šelma se ale nedala a přešla do protiútoku. Muže vážně zranila.

Další lidé se pokusili medvěda zahnat troubením klaksonů, povedlo se jim ho ale jen zahnat do budovy terminálu. Cestou zvíře zranilo několik dalších lidí. Jeden ze zaměstnanců ho poté postříkal pěnou z hasicího přístroje, a tím ho zahnal do obchůdku se suvenýry. Tam ho zaměstnanci zamkli. Policie poté přivolala lovce, kteří šelmu zastřelili.

Celkem devět zraněných, dvě ženy a sedm mužů, skončilo v nemocnici. Dopravit je tam musely sanitky i vrtulník. Nikdo by neměl být ohrožen na životě.

Zvíře, které bylo čtyři až pět let staré, patří k živočišnému druhu, který lidi napadá jen vzácně. Největší riziko útoku je ale právě na podzim, kdy se i asijští černí medvědi chystají k zimnímu spánku a shánějí si potravu. "V žádném případě byste neměli zkoušet zahnat medvěda tyčí nebo hlasitými zvuky," varuje japonský expert na medvědy na serveru Examiner.com před vším, co lidé v Takajamě udělali.

Před několika týdny se stal terčem útoku i český turista v Rumunsku. I on útok medvěda přežil.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.