Přihlásit

Na Pánově kraloval střelcům Hruška (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V sobotu dne 19. září za krásného, slunného počasí uspořádala střelecká komise Okresního mysliveckého spolku v Hodoníně první ročník memoriálu Františka Větříčka.
František Větříček byl pravodatným myslivcem a sportovním střelcem, který se těmto zálibám věnoval vlastně celý život. Na jeho počest tedy byla tato soutěž uskutečněna v prvním ročníku a předpokládáme, že každý rok bude pokračovat.
Na brokové střelnici Okresního mysliveckého spolku v Hodoníně, kterou má v současné době v nájmu Sportovní střelecký klub XTARGET Hodonín, se sešli sportovní střelci brokových disciplin, převážně myslivci, aby si v disciplině compakt sportinku změřili své síly.
Z původně přihlášených cca 50 soutěžících se zúčastnilo 30 střelců. Každý střelec střílel na celkem 50 terčů - asfaltových holubů, které byly vypouštěny z vrhaček mnohdy až neuvěřitelně rychle či vysoko, střílelo se i na dva zajíce (rovněž asfaltové), kteří po vypuštění z vrhačky poskakovali po trávníku téměř jako skuteční zajíci, ale podstatně menší. Střelci po celou dobu soutěže prokazovali velmi dobrou připravenost, čemuž odpovídaly i celkové výsledky. Třem nejlepším soutěžícím předala poháry paní Drahomíra Větříčková, která se zúčastnila celé soutěže. Ajak soutěž dopadla?
Na prvním místě se s nástřelem 41 terčů z 50 možných umístil Pavel HRUŠKA, na druhém místě se s nástřelem 39 terčů umístnil Jaromír UHER, byl lepší v rozstřelu o druhé místo a na místě třetím skončil Vladislav JAROŠEK, rovněž s počtem 39 bodů. Bramborovou medali si odnesl Karel TOMEČEKs 38 body.
Po skončení soutěže a vyhodnocení nejlepších dostal, od paní Větříčkové, každý účastník pamětní list, který mu bude připomínat hezké sportovní a společenské vyžití, neboť po oficiálním zakončení soutěže ještě dlouho probíhalo neformální setkání účastníků a vzhledem k tomu, že lovecká sezona je v plném proudu, došlo samozřejmě i na lovecké zážitky a dokonce, jako vždy, i na mysliveckou latinu. Sobota se nám na střelnici opravdu vydařila.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.