Přihlásit

Léky pro nemocnou zvěř myslivci platí z vlastní kapsy (Kutnohorský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nejen podzimní zkoušky psů, ale i hony prověří, jak dokonale se na vrchol sezony po celý rok připravovali.
Prakticky od žní nyní zaplňují krmelce a doplňují zásypy pro bažanty, aby zvěř byla před nástupem prvního sněhu dobře krmena. Kvůli tomu, aby byla v dobré kondici a její maso vhodné ke konzumaci, je třeba zajistit také prevenci proti nejrozšířenějšímu parazitovi střečkovi srnčímu.

Parazitů je nejvíce za poslední léta
"Střevní paraziti jsou teď obrovským problémem. Včera jsem o tom diskutoval s veterinářem a ten říkal, že nepamatuje tak začervená domácí užitková zvířata. U srnčího se to snažíme zmírnit látkou na odčervení. Čím dál častěji totiž nacházíme zesláblé kusy. Balení stojí přibližně čtyři tisíce korun, nejedná se tedy o levnou záležitost," sdělil hospodář mysliveckého sdružení Diana Uhlířské Janovice Jindřich Křeček.
"I když vím, že na některých okresech město dává finanční příspěvky na podobné látky, u nás tomu tak není. My si to hradíme sami."

Hlavním terčem jsou teď kachny
Aktuálně si myslivci nedělají pouze starosti o nemocnou vysokou zvěř. Na podzimním programu nechybějí ani hony. V tuto chvíli se staly hlavním terčem kachny.
"Zatím máme za sebou tři hony. Lovíme pouze kachny vypuštěné pro tyto účely. Vypustili jsme jich několik stovek a nemůžeme si to vynachválit. Ještě jich nás pár čeká," řekl spokojeně Jindřich Křeček.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.