Přihlásit

Loví myslivci bez citu? (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na rybníce v zátoce se ukrývá hejno divokých kachen, kterým se podařilo ulétnout před masakrem. Ten na něj uspořádali myslivci v blízkosti vesnice Tisová. O dnešní mládeži se říká, že mají násilnické sklony, ale odkud se v nich berou? Není to pouze z televize, z drastických filmů, které vidí, ale počátek si nese mládež z rodiny. Drama bez scénáře jim předvedli jejich otcové a dědové na lovu divokých kachen.
Velký hlahol, krásná fára, drahé pušky, spousta peněz a někde daleko "lidské srdce" a vášeň z lovu. Jen smrt a válící se divoké kachny kolem silnice a po rybníce. Proč tak divoké lovy na kachny? Ano, je doba byznysu, ale proč s takovým násilím. Stejným, jako od jejich dětí či vnuků. A to si říkají myslivci. Loňský rok to bylo ještě horší. Kačeny se válely po silnici a projíždějící auta se jim snažila vyhýbat, ale moc to nešlo. Byly zastřelené a ještě přejeté. A tomu říkají koníček, či vášeň z lovu.
Co takhle více vykrmit ty pupíky, když se chtějí podívat až do nebe, tak jim to umožnit. Vypustit je nad rybník přesně jako ty kachny a pozvat střelce, aby zásah byl stoprocentní. A mládež ať nechají na pokoji, ať ji berou takovou, jaká je. Udělali z lovů komerční záležitost, v které už vůbec nejde o radost a zálibu, o koníčka a rozkoš z lovu.
Česky řečeno, byznys je byznys, ve kterém vládnou ty zatracený prachy a jenom prachy. Když jich je málo, je zle. Když hodně, tak je to také špatné.
Toto je pohled obyčejného a všímavého člověka, který má velice rád přírodu a vše, co k ní patří. Co je dobré pro jednoho, nemusí býti dobré pro druhého.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.