Přihlásit

Myslivci uctili svého patrona (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rapotín, Vikýřovice
Již po páté se lidé z údolí Desné na Šumpersku sešli na Svatohubertské pouti v kostele v Rapotíně a poté na hřišti ve Vikýřovicích. Tam myslivci předvedli výcvik loveckých psů či sokolnickou šou.
"Existuje nádherná Svatohubertská mše, která se po revoluci moc nehrála. Máme tady dva hornisty, bratry Kocůrkovi, kteří nás přizvali, abychom celou akci uspořádali společně. Chytlo se to, lidem se to líbilo, a proto v tradici pokračujeme," vysvětlil člen místního mysliveckého spolku a jeden z pořadatelů Václav Novák.

Před kostelem znělo halali na lesní rohy Před kostelem Nanebevzetí Panny Marie se tak účastníci dočkali mysliveckého halali na lesní rohy, Hubertskou mši pak zahrál chrámový sbor z Rapotína. Na hřišti poté stovky zájemců mohly vidět ukázky výcviku loveckých psů, ukázky vábení jelení zvěře, sokolnickou show, výstavu fotografií, trofejí a samozřejmě, kdo chtěl, ochutnal mysliveckou kuchyni - jelení guláš, výpečky z divočáka či kančí kýtu na rožni. "Celou akcí chceme i trochu zpopularizovat myslivost," uvedl Novák.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.