Přihlásit

Myslivci zahajují loveckou sezonu (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Honební společenstvo Čelčice Skalka zahájí v sobotu 17. října loveckou sezonu. Zváni jsou nejen stoupenci patrona myslivosti svatého Huberta, ale i všichni, kdo mají rádi přírodu a dobrou zábavu.
Zahájení bude slavnostní. Pod nebeskou klenbou v lázeňském parku ve Skalce bude v 18 hodin sloužena bohoslužba, kterou doprovodí zpěváci a Trubači Okresního mysliveckého spolku z Přerova. Lovecké fanfáry lesních rohů pak pozvou všechny milovníky lesa a honů na myslivecký bál v sále restaurace U Pramene ve Skalce. "Celý večer bude patřit zábavě a programu, který potěší každého myslivce i nemyslivce. Zvěřinová tombola, speciality myslivecké kuchyně, soutěž ve střelbě na elektronický terč," prozradil starosta Skalky Antonín Frgal.
Program prošpikuje další vystoupení Trubačů, kteří jsou uznávaným souborem nejen u nás, ale i v zahraničí. Jsou mimo jiné dvojnásobnými držiteli zlaté plakety mezinárodního mistrovství Evropy mysliveckých trubačů a řady dalších ocenění. Na lesní rohy zatroubí i českou loveckou hudbu ze 17. a 18. století, která doprovázela šlechtu při jejích honech.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.