Přihlásit

Myslivci z Libice ukradli vzácné zbraně (Nymburský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Libice nad Cidlinou
Na noc ze 14. na 15. října asi dlouho nezapomene dlouholetý myslivec z Libice Jiří V. Přímo z garáže jeho domu se vypařily kulovnice, které sám označil za umělecká díla. "Pokud by mi je někdo vrátil nebo poskytl potřebné informace, jsem připraven vyplatit slušnou odměnu," řekl myslivec Nymburskému deníku.
Jak ke krádeži došlo? Podle okradeného nimroda se zloději dostali do garáže a vzápětí do zavazadlového prostoru zaparkovaného Subaru. "Mám elektronicky zabezpečenou garáž, podle policistů museli mít zloději zřejmě speciální ovladač, kterým si vrata otevřeli. Žádné známky násilí jsem nenašel," říká pan Jiří.
O tom, jestli byl zamčený samotný vůz, nechce spekulovat. "Obyčejně se při zavření dveří zamknou všechny zámky. Jestli se tentokrát zamkly, to opravdu nevím."
Každopádně v zavazadlovém prostoru byly především dvě kulovnice. "Jedna byla vyrobena roku 1934 a je to opravdu umělecké dílo. Má dvě kulové hlavně ráže 7,57 nad sebou. U spouště má vyrytého jelena v říji," popsal myslivec první zbraň.
Druhá je také kulovnice typu Sauer 200 s moderním kalibrem Springfield. Obě zbraně byly opatřeny puškohledy.
Kromě zbraní zmizely z kufru auta další myslivecké doplňky: náboje různých ráží, svítilny, lovecký nůž, tyrolské kalhoty a kožená brašna. "Celková škoda byla vyčíslena na 303 200 korun," řekla mluvčí nymburských policistů Zuzana Tuzarová.
Myslivec ještě nějaké zbraně podle vlastních slov má, ale přesto by ukradené kousky získal rád zpět. Bohužel nemá jejich fotografie. Přesto však žádá obchodníky, případně kohokoliv jiného, kdo by s jeho zbraněmi přišel do styku nebo věděl o jejich pohybu, aby se ozvali. To mohou učinit na čísle 325 512 916 nebo na mobil 724 130 825.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.