Přihlásit

Střelci ukončili sezonu, pohár vyhrál Nečas (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Tuto soutěž pořádáme pravidelně a vždycky s ní uzavíráme střelnici," vysvětlil nám ředitel závodu a předseda pořádajícího Mysliveckého sdružení Budovatel Tachov Zdeněk Šnejd s tím, že střelnice se opět otevírá zpravidla v březnu.
Středeční střelecké soutěže se zúčastnilo čtyřiadvacet střelců, většinou z řad myslivců, což je podle pořadatelů zhruba stabilní počet závodníků. Účastníci mohli dosáhnout celkových čtyř set bodů, přičemž soutěž měla dvě disciplíny, a to dvě položky loveckého kola s možností získat 200 bodů a střelba malorážkou s optikou na dva lovecké terče s možností dalších 200 bodů. Terče byly ve tvaru divočáka a srnce.
Na střelnici u Lomu se pořádá podle Šnejda ročně kolem pěti větších závodů a několik menších, kdy mezi sebou soutěží ve střelbě většinou členové jednotlivých sdružení. "Celkově bych letošní sezonu zhodnotil pozitivně, jako vydařenou. Důležité je, že chodí střílet na tréninky, které zde umožňujeme, dostatek lidí," uvedl Šnejd.
Mysliveckou sezonu zhodnotili po skončení soutěže také její účastníci a diváci společným posezením v lovecké chatě v areálu střelnice.
Výsledky Poháru 28. října: 1. Pavel Nečas s nástřelem 356 bodů ze 400 možných, 2. Václav Kotrbáček, 355, 3. Stanislav Paclt, 351.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.