Přihlásit

Myslivci na Orlickoústecku se připravují na volby (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Po pěti letech dojde na jaře příštího roku ke změnám na postech předsedy a předsedů komisí. "Sněm měl rozhodnout, jestli bude volba přímá, nebo formou delegátů. Myslivci nakonec odsouhlasili druhou variantu," uvedl Pavel Chalupa, jednatel Okresního mysliveckého spolku Ústí nad Orlicí. Myslivci si zvolí svého předsedu spolku a předsedy jednotlivých komisí: kynologické, střelecké, myslivecké, kulturně-propagační a dozorčí rady. Ti stávající mohou ve volbách své posty obhajovat.
Slavností část sněmu obstaralo předávání ocenění. Devět myslivců obdrželo věrnostní medaili za třicet let práce pro myslivost. Luboš Knytl byl oceněn za svou činnost v oblasti kynologie stříbrným odznakem, tedy vyznamenáním druhého stupně. Vyšší ocenění - zlatý odznak - dostal Miroslav Hanzelka z Hnátnice. Nejvyšší ocenění, kterým je čestné členství, doživotně obdržel Miloslav Kolda ze Sudislavi.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.