Přihlásit

V krátkých dnech přibývá sražené zvěře (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brzy se stmívá, a tak řidiči mnohdy nestačí na zvířata zareagovat. Například plzeňská záchranná stanice (DESOP) živočichů řešila jen za minulý týden tři zraněné srny. Ani jedna nepřežila.
"Pro první sraženou srnu jsme jeli minulou neděli do České Břízy na Plzni - severu. Dospělou samici zde našel majitel mlýna ležet v potoce, měla přeražený zadní běh a trauma páteře," popisuje za DESOP Karel Makoň. Srnka ale žila jen chvíli po té, co ji majitel mlýna vytáhl z vody.
K další sražené srnce vyjížděli zvířecí záchranáři ve středu hned po setmění na silnici pod zámečkem v Radčicích. "Řidič nabral statného srnce a rovněž došlo k dislokaci páteře a ochrnutí zadních běhů. Zvíře jsme odvezli a druhý den veterinář už pouze konstatoval, že další léčba je nemožná a zvíře je třeba utratit," konstatuje Makoň.
Na silnici v Zábělé u křížovatky na Plzeň, Dýšinou a Chrást pak ještě řidič nechtěně srazil letošní srnče, které běželo přes cestu ještě s dalšími zvířaty. Mělo vylámané přední zuby, zlomenou nohu a trauma hlavy. Poranění sice nevypadala tak vážně, ale srnče zemřelo ještě při převozu.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.