Přihlásit

Betonáři ignorovali zájmy přírody (Sedmička)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ekodukt měl zajistit migraci velkých savců Moravskou bránou. Krajina je v tomto místě pro ně nějlépe průchodná. Ředitelství silnic a dálnic se nedrželo ani svého vlastního projektu. Do kapes stavebních firem tak putují miliony na úkor opatření, která měla snížit negativní dopady dálnice na krajinu.
Vzácní vlci, rysi i jiní živočichové budou teď cestu z Beskyd do Jeseníků hledat jen velmi obtížně. Investor přitom nemůže argumentovat, že by ekodukt drahou dálnici ještě prodražil. O pět kilometrů dále totiž postavil drahý přesýpaný most, který sám označuje "ekoduktem". Přitom v tomto místě nikdo žádný ekodukt nepožadoval. Dálniční úsek tady totiž prochází blízko zástavby a je minimální šance, že by jej zvěř mohla někdy využívat.
Investor navíc podjezd pod dálnicí u obce Podhoří postavil v rozporu se stavebním povolením. Fakturována byla ovšem původní stavba a zhotovitel si tak "strčil do kapsy" několik miliónů korun daňových poplatníků. Podobné triky jsou nejspíše důvodem, proč stát staví dvakrát dráž než v sousedním Německu

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.