Přihlásit

Sražená srnka není vyřešený oběd (Týdeník Sokolovska)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mnoho lidí ale neví, jak se správně zachovat, když se na silnici střetnou třeba se srnkou. "Pokud někdo srazí například srnku, tak to musí buď ohlásit na policii nebo kontaktovat myslivecké sdružení," sdělil hospodář Mysliveckého sdružení v Plesné Augustin Bláha. "Moc lidí ale neví, v jaké části honitby se nacházejí, tak stačí zavolat policisty, kteří už zkontaktují hospodáře v příslušném místě. Ahlavně to, že srazíte srnku, neznamená,že si ji můžete naložit do kufru a odvézt! To je brané jako regulérní pytláctví," dodal Bláha. Narážel tím na některé případy, kdy si lidé zvěř po srážce odvážejí a doma si z ní udělají oběd. Je to jak zdraví nebezpečné,tak nezákonné.
"Abych řekla pravdu, tak jsem nad tím, co dělat, když srazím srnku, nijak moc nepřemýšlela," řekla Romana Pechová z Krásného. "Ale asi bych zavolala policisty, kdyby se to stalo. Ti by, myslím si, měli zkontaktovat myslivce, ale co by se dělo dál, opravdu netuším."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.