Přihlásit

Zmrzačení magnáta Musely: Vražda, nebo pád? (blesk.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Luboš N. (42)  Muselu, kamaráda a šéfa v jedné osobě, zaučoval do tajů myslivosti. Myslivec  tvrdí, že magnát spadl z posedu. Obžalovaného včera překvapivě podpořil jeden ze  znalců.

Spolu se svým podřízeným a kamarádem Lubošem N. se podnikatel loni v říjnu vydal  na loveckou výpravu, při níž údajně nešťastně spadl z posedu. Utrpěl závažná  poranění mozku, takže po psychické stránce je nyní na úrovni dítěte. Zlomil si  osm žeber a krček kloubu levé nohy. Znalci později vyloučili, že by si taková  zranění způsobil pádem.

"On šel na posed, já pokračoval dál. Když jsem byl  vzdálen asi 30 metrů, uslyšel jsem výkřik. Zahlédl jsem jen okamžik pádu. Z ucha  mu tekla krev, byl v bezvědomí. Jen jsem ho pootočil, aby nebyl hlavou ze  svahu," popisoval obžalovaný. Z Muselova mobilu prý volal záchranku. "Mockrát  jsem se na něho obrátil a vždycky mi pomohl. Chtěl jsem ho zachránit," tvrdil  Luboš N.

Znalec, který včera vypovídal, překvapivě uvedl, že Muselova zranění  skutečně mohla být důsledkem pádu. Že se na magnátovi někdo mohl dopustit  násilí, ale vyloučit nemohl. Při příštím líčení bude vyslechnut kriminalista  Jiří Straus, znalec z oboru biomechaniky. Jeho názoru soud pravděpodobně bude  přikládat velkou váhu. Musela dělal miliardové obchody. Byl hlavní akcionář firmy Pamco, která vlastní 49% Letu Kunovice, kde byl generálním ředitelem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.