Přihlásit

Na Štěpána se budou v lesích hemžit myslivci. Mají hony (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Nemůžeme lidem bránit, aby šli do lesa. Ovšem když slyší v blízkosti střelbu, měli by si opravdu dávat pozor a v takovém případě se místu raději vyhnout. Nebezpečí jim opravdu může hrozit," upozornil Jindřich Kořínek z kroměřížského okresního mysliveckého svazu.
Tradiční vycházka na Štěpána je podle něj ve většině případů jednou z posledních akcí před koncem mysliveckého roku, i když do něj zbývají ještě čtyři dny.
"Velké hony už mají myslivecká sdružení většinou za sebou. Pořádají proto jen vycházky, občas někdo něco střelí. Záleží na tom, jak myslivci mají splněný plán lovu," vysvětlil Kořínek.
Na zmíněnou tradiční vycházku se chystají například v Ratajích.
"Máme na Štěpána sraz v devět hodin ve zdejší hospodě. Bude nás kolem dvaceti. Bereme to jako společenské setkání. Podíváme se, zda někde není škodná a samozřejmě také něco střelíme," řekl tamní člen Zdeněk Ondruch.
Poslední hony v tom pravém slova smyslu si myslivci na Kroměřížsku zpravidla odbyli v uplynulých týdnech, například ale v Šelešovicích se na něj teprve chystají.
"Plánujeme ho na 28. prosince. Sraz je v osm hodin ve zdejším pohostinství. Čekáme tak šedesát lidí. Máme mimo jiné pozvané kolegy z Ratají, Milovic či Zborovic. Předpokládáme, že budeme lovit tak patnáct zajíců nebo také bažantů," informoval Antonín Vrzal, předseda šelešovického mysliveckého sdružení.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.