Přihlásit

Muž postřelený na honu žije (Benešovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vážné zranění utrpěl v sobotu dopoledne před desátou hodinou 45letý myslivec, který se účastnil honu na divoká prasata mezi obcí Petroupim a Bedrčí nedaleko Benešova.
"Zasahující lékař diagnostikoval průstřel dolní části zad," uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Vrtulník letecké záchranné služby transportoval zraněného lovce do nemocnice v pražském Motole, kde byl postřelený operovaný. Jeho život není ohrožený, ale léčení následků zranění si zřejmě vyžádá delší čas.
Ještě v sobotu odpoledne se vrtulník na místo vrátil.
"Pomáhal vyšetřovatelům snímkovat figuranty rozmístěné podle výpovědí účastníků honu, což by kriminalistům mělo pomoci při určení viníka," informovala benešovská policejní mluvčí Zuzana Stránská.
Je téměř jisté, že zranění si myslivec nezpůsobil sám, ale postřelil ho někdo z kolegů.
Který to byl, má ukázat další vyšetřování. Dosud ani není jasné, zda šlo o přímou střelu, anebo zranění způsobila odražená kulka. Zatím je stoprocentní, že se na neštěstí nepodílel alkohol. Dechové zkoušky u bezmála stovky účastníků vánoční lovecké výpravy ukázaly, že před honem a ani v jeho průběhu myslivci nepopíjeli. Policisté také prověřují všechny kulové i brokové zbraně účastníků honu.
"Kriminalisté případ šetří jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví," doplnila Zuzana Stránská. Výsledky ale zřejmě nebudou hned. Závěry vyšetřovatelů lze očekávat za několik týdnů, možná i měsíců. "Nové informace k případu zatím nemáme," konstatovala včera večer policejní mluvčí. Zpráva o postřelení kolegy se roznesla mezi myslivci po celém regionu ještě předtím, než zprávu odvysílala audiovizuální média. "Takové úrazy se stávaly vždycky, jen se o tom tak nemluvilo v televizi a nerozpatlávalo se to v novinách. Vždyť nás jsou desetitisíce, tak je pravděpodobnost postřelení vysoká," poznamenal v sobotu jeden z myslivců.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.