Přihlásit

Myslivci si stěžují na špatnou sezónu (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tomáš PETRŽELA, redaktor
--------------------
Takovýto pohled může být už za pár let na střední Moravě velikou vzácností.

Oldřich SLAVOTÍNEK, myslivec
--------------------
Od loňského roku tady na tomto místě bylo k vidění kolem 60 zajíců a momentálně je tady desetina zvěře.

Tomáš PETRŽELA, redaktor
--------------------
Tak naříkají myslivci například na Prostějovsku. Vloni tu odlovili pouhou čtvrtinu zajíců oproti roku 2007 a na méně než polovinu poklesly už tak nízké stavy bažantů.

Jiří PROCHÁZKA, jednatel Okresního mysliveckého spolku Prostějov
--------------------
U nás se jeví jako největší problém bezorební systémy. Máme tu dneska obrovské množství motáků, kání. Objevil se ve velkém množství krkavec.

Tomáš PETRŽELA, redaktor
--------------------
Stavy malé zvěře ale decimují i divoká prasata a přemnožení jezevci a lišky. Podle prostějovských myslivců se dá s nadsázkou říct, že pokud bude současný trend pokračovat, brzy budou lovit víc lišek než zajíců. A právě stavy lišek a prasat se myslivci snaží snižovat. Divoká prasata se ale letos díky dostatku potravy stahovala do lesů, kde je jejich odstřel obtížný. Podobně náročný je lov lišek a jezevců. Myslivci tak teď s obavami očekávají, jaký bude pro malou zvěř letošní rok.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.