Přihlásit

Přikrmování zvěře je v zimě nutností (Karlovarský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"V zimním období vždy zintenzivníme krmení lesní zvěře, což je logické. Krmení jí nosíme dvakrát týdně. Jedná se převážně o kaštany, žaludy, seno a velice důležité je doplňovat sůl. Když ta zvěři chybí, tak se pak stahuje k silnici a to se jí může stát osudným. Příjemné to navíc není ani pro řidiče automobilu," řekl Ladislav Cinégr, myslivec z Nové Role.
I lidé mohou přispět a nosit zvěři do krmítek kaštany a další krmení.
"V pátek 15. ledna končí lovecká sezona. Teď budeme zasílat na příslušný úřad statistiky z ukončené sezony. Zvěř budeme až do jara pouze krmit a připravovat se po všech stránkách na sezonu," doplnil myslivec.
Mimo tyto aktivity se myslivci snaží redukovat i počet lišek, které se vyskytují v lese. Výsledkem jejich práce je to, že již několik let se v Karlovarském kraji neobjevil žádný případ vztekliny. Ta může být pro člověka, který není očkovaný, velice nebezpečná. "Zhruba deset až patnáct let nebyla v Karlovarském kraji vzteklina, což je určitě dobrý výsledek naší práce. Kromě lišek se v lese občas objeví jezevec lesní nebo psík mývalovitý, ale není to často a dokážeme si s tím samozřejmě poradit. V únoru na všechny myslivce navíc čeká taková menší odměna za provedenou práci, kterou je každoroční myslivecký ples," uzavřel Cinégr. Ten se koná 5. února již tradičně v karlovarském Grandhotelu Pupp a zúčastnit se mohou nejen myslivci.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.