Přihlásit

Sokolnictví získává příznivce (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Členové rokycanského sokolnického střediska se sešli v klubovně Mysliveckého sdružení Holý vrch v Drozdově. Cíl měli jediný. Zhodnotit uplynulé období a nastínit plán činnosti pro letošní rok.
"Úvodního slova se ujal vedoucí střediska Jan Kumbera, který připomněl i průběh úspěšných akcí. Součástí schůze byla také volba nového výboru. Ten zůstal až na malé výjimky nezměněn. Nechyběla ani informace ze sokolnické rady i předešlých jednání a došlo rovněž na zmínku o chovatelské činnosti členů, která vyvrcholila odchovem mláďat sokolů stěhovavých a orlů skalních. Závěr byl vyhrazen pro diskuzi," popsal průběh setkání Pavel Moulis, předseda ZO ČSOP Rokycany.
Sokolnictví, zvláštní způsob lovu zvěře, si podle něj získává v dnešní době opět řadu příznivců. "Cílem však není jen lov, ale především ochrana a chov dravých ptáků, kteří jsou na vrcholu potravní pyramidy, a tudíž jsou nejvíce ohroženi," vysvětlil Moulis.
Zajímá-li někoho problematika dravých ptáků, může přijít mezi členy Klubu

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.