Přihlásit

Trofeje jsou opět medailové (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V době od prvního ledna do jedenatřicátého prosince 2009 se myslivcům podařilo ulovit hned několik medailových kusů. Nejvíce srnců.
"U těch jsme měli za loňskou sezonu rekord v počtu medailových trofejí, a to dvaatřicet. Z toho jsou tři zlaté, sedm stříbrných a dvaadvacet bronzových, což je rekord, který já osobně nepamatuji. Myslím, že budeme letos v celorepublikové soutěži nejlepší okres," vyzdvihl předseda Okresního mysliveckého spolku v Hodoníně Radovan Mančík a doplnil, že zvyšující se kvalita trofejí u srnců je dána přírodními podmínkami v regionu. "Dalšími faktory je i péče o zvěř a genetika," doplnil. Každoročně se na výstavě, kde se sejdou trofeje z celé republiky, daří regionálním myslivcům také s trofejemi daňků a muflonů. "Začíná se nám dařit také s kňoury. Na loňské národní výstavě jsme měli dokonce nejvíc medailových trofejí kňourů," pochválil Mančík.
Výstavené trofeje mohou každoročně zhlédnout také ti, kterým je myslivost nebo pouze zájem o zvěř blízká. Letos se výstava trofejí uskuteční ve dnech devátého a desátého dubna v protorách kulturního domu v Hodoníně.
"Devátého dubna je výstava určena dětem školou povinným. Pro ty budou jako každý rok připraveny přednášky, kterých se zhostí naši myslivci," zve žáky i pedagogy Mančík. Desátého dubna pak bude výstava určena široké veřejnosti. "Veřejnost, která na výstavu zavítá, si bude moct pochutnat na zvěřinových specialitách. Připraven bude také košt vína," uzavřel.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.