Přihlásit

Do Holýšova se sjedou jezevčíci (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Výstava představí 181 jezevčíků všech rázů a druhů srsti a nebudou mezi nimi chybět ani zástupci z Německa. Počet psíků je přibližně stejný jako v loňském roce, jen však přibylo miniaturních jedinců," uvádí Hana Spalová, hlavní poradkyně chovu.
"Velký počet přihlášených jezevčíků je dlouhosrstých trpasličích a králičích. Celkem čtyřicet šest," dodává Spalová.
Výstava odstartuje v 9 hodin ráno. "Od 14 hodin začínají odpolední soutěže o nejkrásnější psy a feny z jednotlivých tříd, nejlepší páry či chovatelské skupiny. Dojde i na defilé vítězů a samozřejmě nebude chybět volba nejkrásnějšího jedince celé výstavy. Zároveň se uskuteční také výběr do chovu," popisuje program posledního únorového dne Ivana Pečimúthová z Klubu chovatelů jezevčíků ČR.
O nejlepších chlupáčích bude rozhodovat porota s mezinárodní účastí. Z Německa, odkud jezevčíci pocházejí, totiž přijede jeden z rozhodčích Sieghart Muthsam.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.