Přihlásit

Mladoňovičtí myslivci mají na soutěže nové lovecké kolo (Třebíčský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Slavnostní otevření střelnice chystá na neděli 21. března na 8. hodinu Myslivecké sdružení Mladoňovice. V areálu střelnice představí před nedávnem nově zbudované střelecké zařízení - lovecké kolo, na které se pomocí Místní akční skupiny Jemnicko podařilo získat téměř tři sta tisíc korun od Evropské unie.
"Na tuto první letošní jarní akci zveme všechny zapálené myslivce, aby si přišli zasoutěžit na lovecký dvojboj a mohli tak vyzkoušet naše nové zařízení," nabádal Petr Šerák, předseda mladoňovického mysliveckého sdružení. Nové zařízení podle něj přispěje nejen k lepším možnostem provozování dalších soutěží, ale i sdružování myslivců. "Na lovecké kolo přispěl ze svých peněz i spolek. Mimo to jsme z financí sdružení na střelnici zřídili nové sociální zařízení a zbudovali studnu," vysvětlil Šerhák.

Zdejší myslivci soutěží ostošest
"Mladoňovičtí myslivci jsou v obci tradičně aktivním sdružením. Každoročně tu pořádají tři velké střelecké soutěže - O pohár starosty Mladoňovic, O pohár mladoňovického mysliveckého sdružení a O pohár Barchanu Jemnice. Mají tu dobré zázemí. Na jejich akce chodívají hodně i místní občané," podotkl Jan Chloupek, starosta obce Mladoňovice. Podle něj přinášejí zdejší myslivci osvěžení do širokého spektra akcí, probíhajících v obci.
"Každou neděli mívají na střelnici dopoledne trénink. Na ten jezdívají i myslivci z okolí. Na akce se chodí dívat i místní, je tam krásná příroda," líčil starosta.

Členové sdružení mají plné ruce práce
Zdejší myslivecké sdružení čítá na devatenáct členů z Mladoňovic, Slavíkovic a Lhotic.
"Obhospodařujeme na sedmnáct set hektarů převážně zemědělské půdy, částečně lesa a tři rybníky," zmínil předseda mladoňovických myslivců. Podle něj je na honitbách znát, že kvapem ubývá srnčí zvěře.
Jiří Nehyba, člen mladoňovického mysliveckého sdružení přiznává: "Mladí o tenhle sport moc zájem nejeví. Dělám to proto, že je to pro mě bezvadný relax a hlavně z toho mám úžasný požitek z přírody." Střelbou se prý zabývá už od roku 1990.
Na svůj nejlepší myslivecký zážitek z poslední doby zavzpomínal: "To bylo loni. Při posledním honu na Štěpána jsme se na stráni nad Asuánem sešli s třebelovickými myslivci, kteří nám tam přihnali dva divočáky. Ty se námpodařilo střelit."

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.