Přihlásit

V Hromnici letos krmí nejvíce za pět let (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podle předsedy Jindřicha Balouna se myslivcům v Hromnici daří. Pečovat o zvěř a také ji lovit s nimi ale chodí také nimrodi z okolních obcí. "Kromě Hromnických máme členy i z Žichlic nebo z České Břízy, v průměru nám je 50,4 roku, což není nejhorší," zasmál se Baloun.
Všichni myslivci mají podle něho minimálně jednu věc společnou - starají se o bažantnici. "Máme dvě voliéry, bažanty odchováváme a vypouštíme. Starat se o ně musí všichni, každý dělá něco," pokračuje Baloun.
Myslivce z Hromnice zná také nejspíše každý, kdo někdy byl na střelbách v Horní Bříze. "Střelnici na tamních oprámech máme ve svém nájmu. Každý rok na ní pořádáme hlavně tradiční Memoriál Josefa Frenkla, což byl náš kamarád a kolega, takový tahoun všeho tady. Letošní už třicátý čtvrtý ročník se bude konat 19. června. Jsou to vždy otevřené střelby, pro kohokoliv, kdo chce přijet. Startuje kolem šedesáti střelců," zve všechny předseda.
31. července se pak hromničtí myslivci na střelnici sejdou znovu, opět při střelbách, ale tentokrát při soukromých. "To je další tradice. Tyhle střelby máme vždycky spojené se schůzí," podotkl Baloun.
Letošní zima dala podle předsedy Balouna nimrodům zabrat. "Každý náš člen se stará o dvě nebo tři krmná zařízení, která bylo třeba zásobovat. V tomto roce jsme spotřebovali nejvíce krmiva za posledních pět let," dodal na závěr.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.