Přihlásit

Myslivci letos utratili více peněz za krmivo pro zvěř (Týden u nás)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jak uvedl zástupce ředitele Školního lesního podniku Křtiny Pavel Mauer, zvěř chodili přikrmovat nejen zaměstnanci a myslivci, ale pomáhali i studenti. "Máme velkou honitbu, takže práce bylo hodně. Krmiva jsme ale měli nakoupeno dost, nemuseli jsme přikupovat," sdělil Mauer. Podle něj v zimě pravděpodobně pošlo více zvěře, než bývá obvyklé. "Nemáme to ještě spočítané, ale protože zima byla opravdu dlouhá, dá se větší úhyn předpokládat," dodal Mauer.
Podle jednatele okresního mysliveckého spolku Blansko Jaroslava Zeleného museli krmivo i dokupovat. "Nemáme přesná čísla, ta budou až v dubnu. Například ale v naší honitbě v Černé Hoře jsme letos zkrmili zhruba jednou tolik než minulou zimu. Normálně za krmivo zaplatíme pětadvacet tisíc korun a letos to bude kolem čtyřiceti až padesáti tisíc korun," vysvětlil Zelený. Několikrát za týden chodili do krmelců i myslivci v Olomučanech. "Zkrmili jsme jednou tolik než v jiných letech," potvrdil mimořádnost letošní zimy předseda mysliveckého sdružení Michal Mahr.
Vyšší spotřebu krmiva měli rovněž olešničtí myslivci, někteří členové sdružení potřebný oves dokupovali z vlastních peněz.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.