Přihlásit

Myslivci vystavují v Příbrami trofeje zvěře (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přehlídka trofejí ulovených v mysliveckém roce 2009 je už v tomto týdnu v Příbrami v budově okresního mysliveckého spolku na Dvořákově nábřeží.
Výstava potrvá do soboty 1. května, a v týdnu je přístupná veřejnosti od 9 do 17 hodin. V sobotu pak od 9 do 13 hodin. V objektu Lesního závodu Dobříš, státního podniku Lesy České republiky, je chovatelská přehlídka jen v sobotu 1. května od 9 do 15 hodin.
"V Příbrami je k vidění 800 srnčích, na 150 jeleních a 200 kusů daňčích trofejí, včetně trofejí z ulovených divočáků, lišek a jezevců," připomněl Milan Kubů, jednatel Okresního mysliveckého spolku v Příbrami. A jaké významnější trofeje mohou obdivovat myslivci a další vyznavači Hubertova cechu na výstavě? Nejsilnější trofej jelena lesního je z Petrovic a byla ohodnocena na 175.20 bodů CIC, což je bronzová medaile. Celkem byli uloveni v minulé lovecké sezoně tři bronzoví jeleni, z nichž jeden pochází z Obory Hedvika v Hutích pod Třemšínem (172,24) a jeden z honitby Počepice (175,00).
Nejsilnější daněk skvrnitý byl ulovený v honitbě Chlum Hluboš a má stříbrnou medaili s 176,27 body CIC.
Zlatý je muflon ulovený v Nových Dvorech s 212.55 body CIC. Nejsilnější srnčí trofej je z Nalžovic s 121,45 body, což je stříbro. Medailové trofeje pak už představuje jeden jezevec a pak jen samé lišky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.