Přihlásit

Auto srazilo jelena, škoda za sto tisíc korun (Šumperský a jesenický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Automobil jel směrem na Mohelnici. Na přímém úseku silnice mu vběhl do jízdní dráhy jelen. Řidička již nedokázala nehodě zabránit. Jelena srazila a její vůz skončil mimo vozovku v poli. Jelen na místě uhynul. Nikdo nebyl při incidentu zraněn," sdělil mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň.
Dechová zkouška byla u řidičky negativní. Mrtvé zvíře si převzal člen mysliveckého sdružení.
Letos již policisté na Šumpersku vyjížděli ke dvanácti dopravním nehodám, při kterých se auta střetla se zvířaty. V osmi případech se jednalo o srnky, pod koly aut skončili také dva psi, jeden bažant a naposledy zmíněný jelen. Ten v tomto ročním období naštěstí nemá paroží, jinak by patrně důsledky kolize byly ještě horší.
Za loňský rok se jednalo o jednačtyřicet nehod, při kterých nejčastěji řidiče do prekérní situace dostali srnky a psi, ovšem ve dvou případech také divoká prasata a jednou se autu připletla do cesty také kráva.
Četnost nehod byla rovnoměrně rozložena do všech měsíců v roce.
"Policie nabádá řidiče k opatrnosti, zvláště v nočních hodinách a jak poslední nehoda ukazuje, střet není pravděpodobný jen v lesních úsecích," upozornil mluvčí policie.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.