Přihlásit

Strážníci mají nový odchytový automobil (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Nový automobil značky VW Transporter je nástavbou a vybavením přizpůsobený nejen k zásahu a přepravě odchycených, toulavých a opuštěných zvířat, ale také k bezpečnému odstranění uhynulých zvířat," vysvětlila mluvčí Městské policie Plzeň.
Nový a modernější vůz v hodnotě asi 1,2 milionu korun nahradil vozidlo Nissan Double Cab, které strážníkům sloužilo nepřetržitě 24 hodin denně po dobu téměř pěti let a ujelo více než 300 tisíc kilometrů. Městská policie ho používala mimo jiné například při povodních v roce 2006.
Celkem s ním strážníci odchytili asi 2200 zvířat, z toho 1700 psů a více než 500 koček. Dalšími přepravovanými pasažéry byli hadi, ježci, ptáci, kozy, ale i ondatra pižmová, veleštír císařský, kuna, fretka, vodní ptáci, jelen sika nebo liška.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.