Přihlásit

Divočáci zavinili havárie (Olomoucký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Náraz divočáka odhodil do levého jízdního pruhu, kde zrovna jelo osobní vozidlo Škoda Octavia combi," vylíčila nehodu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Šofér škodovky do divočáka také narazil. Sjel kvůli tomu do pole, kde se jeho auto převrátilo na střechu. Drama se naštěstí obešlo bez obětí na lidských životech. Řidič oktávie a jeho spolujezdkyně utrpěli lehká zranění. Přivolaná záchranka je odvezla do prostějovské nemocnice. "Lehké zranění utrpěl i pes, který se nacházel v autě," doplnila mluvčí policie s tím, že žádný z účastníků nehody před jízdou nepil.
Škoda na obou autech dosáhla v součtu téměř půl milionu korun. Mrtvého viníka nehody si na místě převzal zástupce správy dálnic. Byl to již druhý úlovek během jediného dne.
Kolem páteční půlnoci se totiž srazila s divočákem i dodávka Mercedes Sprinter, která mířila do Olšan od Olomouce. Také tato kolize se obešla bez lidských zranění. Divočáka však náraz usmrtil a odhodil na středová svodidla. Škodu na dodávce odhadl řidič na třiatřicet tisíc korun.
Srážky se zvěří patří spíše k výjimečným událostem. Potvrzuje to i mluvčí pojišťovny Kooperativa Milan Káňa. "V roce 2009 jsme řešili v rámci havarijního pojištění asi pětadevadesát tisíc pojistných událostí. Pouze v devatenácti stech případech byla příčinou škody srážka se zvěří. V Olomouckém kraji jsme za celý loňský rok registrovali sto padesát pojistných událostí zaviněných srážkou se zvěří," doplnil mluvčí.
Podobně je na tom i pojišťovna Generali. "Asi každé dvě až tři nehody ze sta jsou způsobeny právě srážkou se zvěří. V průměru se jedná o každou čtyřicátou pojistnou událost na motorových vozidlech," prohlásil mluvčí této pojišťovny Jiří Cívka.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.