Přihlásit

Kraj podpoří chemické ohradníky (Žďárský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jednatelka Okresního mysliveckého spolku ČMMJ v Jihlavě Marie Deržmíšková upřesnila: "Na kůl nebo třeba přímo na větev stromu u silnice naneseme pistolí pěnovou hmotu a do té se vstříkne látka s pachem vlka nebo jiného predátora. To zvěř vyděsí, a poběží zpátky."
Policisté zaznamenávají poslední dobou prudký nárůst počtu střetů zvěře s automobily. "Nedávno jsme registrovali za jeden večer tři střety vozidel se zvěří. Začíná to být častý jev a každá ochrana je dobrá," uvedla včera policejní mluvčí Jana Kroutilová. Krajský úřad bude řešit jen ochranu silnic II. a III. třídy, zbytek včetně dálnic stát. "Hlavní slovo dostanou policisté a myslivci. Kraj bude koordinátorem akce," uvedla mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová. Doplnila, že jednání jsou v této věci složitá a termíny zatím nelze určit. Na Žďársku již myslivci chemické ohradníky používají. Setkat se s nimi můžete třeba u silnice I/37 u Škrdlovic.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.