Přihlásit

Myslivci vyhodnotili soutěže (Novojičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Do soutěží připravili a vyslali děti myslivecká sdružení Lazy - Tísek, Loučka, Janovice, Straník; dále základní školy Hostašovice, Tísek, TGM Bílovec a Komenského 68 z Nového Jičína.
Soutěže připravila KPK při OMS Nový Jičín a materiálně a technicky je zajistilo myslivecké sdružení Lazy - Tísek.
V soutěži o "Zlatou srnčí trofej" soutěžilo celkem 11 dětí formou testu a naučné stezky o hodnotu max. 108 bodů.
V kategorii A - mladší, se zúčastnilo 5 dětí s tímto umístěním: 1. Kyjaňa Michal, ZŠ Hostašovice, 61 b., 2. Demo Adam, MS Janovice, 52 b., 3. Krutílek Daniel, MS Loučka, 46 b.
V kategorii B - starší, se zúčastnilo 6 dětí s tímto umístěním: 1. Krayzel David, MS Lazy - Tísek, 89 b., 2. Stanovská Klára, ZŠ TGM Bílovec, 80 b., 3. Krayzel Dominik, ZŠ TGM Bílovec, 73 b.
Vítězové obou kategorií mají právo se zúčastnit národního kola soutěže o "Zlatou srnčí trofej" ve čtrnáctidenní soustředění. Propozice pro tyto tábory byly předány vedoucím kroužků p. Kelnarovi a p. Stanovskému.
V soutěži tříčlenných hlídek "Mladý ochránce přírody" soutěžilo celkem 8 hlídek, na trati, která měla 14 soutěžních stanovišť s max. ziskem 353 body.
V kategorii A - mladší se zúčastnilo 5 hlídek s tímto umístěním: 1. hlídka ZŠ Hostašovice: Kyjaňa M., Hub O., Mičulka J., 271 b., 2. hlídka, MS Janovice: emo A., Šimíčková T., Kremlová V., 270 b., 3. hlídka MS Loučka: Krutílek D., Kopecký T., Krutílková K., 269 b.
V kategorii B - starší se zúčastnily 3 hlídek s tímto umístěním: 1. hlídka MS Lazy - Tísek: Krayzel David., Stanovský J., Flagar Š., 317 b., 2. hlídka, MS Janovice: Kremel O., Šimíček J., Kremlová L., 304 b., 3. hlídka Lazy - Tísek: Vajdová K., Stanovská K., Krayzel Dominik, 294 b.
Všichni, kteří se v obou soutěžích umístili na prvních třech místech obdrželi pohár, diplom a hodnotné ceny, které jsme získali díky našim sponzorům: Městu Nový Jičín, Městu Příbor, obci Tísek, Mlékárně Kunín, AGPK, a.s. Sedlnice a Pekárně Illík z Bílovce. Poděkování také patří mysliveckému sdružení Lazy - Tísek za perfektní přípravu a zabezpečení soutěžního dne.
Po slavnostním vyhodnocení a ukončení celého soutěžního dne, kdy se děti s jejich doprovody rozjely do svých domovů, nám předvedly svůj um hrou na lesnice mladé posily našich trubačů slečny Pavla Šindlerová a Kateřina Vítková.


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.