Přihlásit

Za dvacet tisíc korun koupil vysvědčení, žádal lovecký lístek (Svitavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Několik tisíc korun málem stačilo muži z Litomyšle k tomu, aby získal lovecký lístek. Padělek listiny ale úředníci odhalili a do případu se zapojila policie. Muž, který chtěl přijít k loveckému lístku, je už odsouzen. Myslivci se ale shodují, že nepůjde o ojedinělý případ. Kauza může mít až celorepublikový charakter.

Falešný doklad
Lovecký lístek opravňuje jeho držitele k získání zbrojního průkazu typu C, který se vztahuje na zbraně pro lovecké účely. Možná právě o zisk zbraně šlo muži z Litomyšle, který koupil za dvacet tisíc korun vysvědčení o zkoušce z myslivosti. "Ve svitavském okrese se objevily padělky vysvědčení o zkoušce z myslivosti. Jeden člověk ho předložil na úřadě v Litomyšli a žádal vydání loveckého lístku. Z organizace, kde měl dotyčný muž dělat zkoušky, se ale objevila dvě vysvědčení. Na každém byl ale jiný podpis. Státní orgán myslivosti věc oznámil na policii," sdělil k případu Jaroslav Král, svitavský kriminalista a myslivec v jedné osobě.
Policisté okamžitě rozjeli pátrání. Během vyšetřování zjistili, že došlo k padělání a pozměňování veřejné listiny. Muž z Litomyšle, který chtěl získat lovecký lístek, je už odsouzený. "Od Okresního soudu ve Svitavách odešel s podmíněným trestem deset měsíců se zkušební dobou na jeden a půl roku," dodal Jaroslav Král. Policie nyní vyšetřuje, od koho padělky pocházejí. Indicie zatím vedou k jedné osobě. S ohledem na vyšetřování policie zatím nechce více informací sdělovat. Myslivci se navíc domnívají, že případ z Litomyšle zřejmě nebude ojedinělý. Nevylučují, že se objeví i v sousedních okresech a možná také v celé republice.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.