Přihlásit

Střelecký pohár si odvezl Aleš Volný (Opavský a hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na programu měli malorážkový čtyřboj, tedy střelbu na terče divočáka, kamzíka, srnce a lišky. Nad regulemi závodu, a hlavně nad bezpečností při zacházení se zbraní bděli nároční rozhodčí, kterým neunikla ani nesprávná poloha střelce. "Kdo si myslí, že myslivci střílí jen vsedě a z posedu, je na omylu. Tři z pěti položek se střílí ve stoje a jedna z volné ruky, to znamená bez jakékoli opory těla či zbraně. Jen při střelbě na lišku se sedí," upozornil za pořadatele z Mysliveckého sdružení Hvozdnice Vladimír Tancík.
Do startovní listiny se zapsalo celkem 26 střelců, mezi nimi i tři dámy. Těm kralovala Jana Martínková, která nastřílela 90 bodů. Nicméně puška je přece jen doménou spíše mužů, a tak s celkovým nástřelem 169 bodů z možných dvou set vyhrál Roman Popadinec. Na druhém místě se umístil domácí Aleš Volný se 162 body. Protože ale putovní pohár dostává jen člen domácího sdružení, stal se Aleš Volný vlastníkem poháru na další rok.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.