Přihlásit

Myslivci se na slavnostech pokusí o rekord ve vábení (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Jako redakce pořádáme mistrovství republiky ve vábení jelenů a přijede nám na soutěž čerstvý nový mistr Evropy ve vábení jelenů Jan Brtník," zmínil za organizátory Jiří Kasina, šéfredaktor časopisu Myslivost. Mistrovství ve vábení, které patří k tradičním vrcholům slavností, začíná ve 13.00 hod. na nádvoří zámku.
Ještě předtím se ale dostanou ke slovu i vábiči laici. "Od 12.00 se pokusíme o rekordní zápis do České knihy rekordů v počtu nejvíce naráz vábících vábičů," potvrdil Deníku Kasina. "Máme připravené papírové trychtýře, které zdarma rozdáme pod dohledem komisaře z agentury Dobrý den z Pelhřimova. Účastníky poté spočítáme a na povel asi kolem 12.30 všichni zavábí hlasem jelena," popsal předpokládaný průběh pokusu Kasina.
Národní myslivecké slavnosti ale nenabídnou jen vábení jelenů. Slavnostně budou vyhlášeni Střelec roku, Ohař roku a Jezevčík roku, budou představeny knihy Halali Šumavy a Novohradských hor a Českomoravská myslivecká jednota také předá svým členům vyznamenání a ocenění.
Veřejnost určitě ocení zvěřinové hody, ukázky plemen loveckých psů, vystoupení kynologů nebo sokolníků. K vidění budou i ukázky práce chladnokrevných koní.
O hudební doprovod se postarají trubači z trubačské školy J. Selementa.
Po celý den si bude možné prohlédnout v Ohradě sbírky Národního zemědělského muzea, které je spolupořadatelem akce a poskytuje pro ni své prostory. A chybět nebude ani vernisáž výstavy uměleckého řezbáře Petra Třísky či výstava stacionárních parních strojů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.