Přihlásit

Okresní kolo myslivecké soutěže Zlatá srnčí trofej se konalo v Pavlíkově (Rakovnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krásné prostředí umocnilo zážitky 40 dětí, které se soutěže zúčastnily. Děti vybíhaly za krásného slunečného dne na trasu lovecké stezky, kde pro ně bylo připraveno celkem deset stanovišť. Poznávaly předvedená plemena loveckých psů, ukázky paroží, lebek a čelistí zvěře, preparáty pernaté i srstnaté zvěře, určovaly listnaté i jehličnaté stromy rostoucí přímo na stanovišti.
Nechyběly odlitky stop zvěře, hlasy zvěře z vábniček a otázky z ochrany přírody. Současně probíhala i střelecká soutěž. Děti si vyzkoušely svoje střelecké umění při střelbě ze vzduchovky do terčů. Po doběhnutí do cíle bylo pro všechny připraveno občerstvení u táboráku. Myslivci pro děti připravili i pouťovou střelnici, kde si mohly vystřílet sladkosti i drobné ceny.
Za dětmi přijeli i dva sokolníci, zaměstnanci letištní ochrany z Prahy, se sokolem stěhovavým a orlem skalním. Děti mohly zblízka sledovat práci s těmito dravci.
Pavlíkovští myslivci - kynologové připravili pro děti i ukázky z výcviku norníků v umělé noře, která je u lovecké chaty. Pro vítěze ZST a střelecké soutěže ze vzduchovky byly připraveny poháry a plakety, které věnovala firma Terč Rakovník. Děti dostaly diplom, trička s logem soutěže ZST a spoustu věcných cen.
Do národního kola postupují z kategorie A (3.-5. roč.) Jan Gregor z mysliveckého kroužku Kněževes, z kategorie B (6.-9. roč.) Eliška Ritterová z mysliveckého kroužku Kolešovice.
V soutěži ve střelbě ze vzduchovky vyhráli: Jaroslav Požár z Mutějovic (1. a 2. roč.), Daniel Tichý z Lužné (3.-5. roč.) a Karel Beneš z Čisté (6.-9. roč.).
Závěrem bych chtěl poděkovat všem myslivcům, členům MS Sokol Pavlíkov, členům Sboru dobrovolných hasičů Pavlíkov a sponzorům za jejich obětavou pomoc při realizaci této velice zdařilé akce pro děti.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.