Přihlásit

Mladí myslivci soutěžili na Slovensku (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Soutěž se tentokrát konala v areálu přírodního amfiteátru a obecní chaty Čajkov na Deberči. Zabezpečovali ji členové mysliveckého sdružení a starostka obce Emília Nichlová. Mezi zúčastněnými byli i zástupci ministerstva zemědělství a světových komisí. Soutěž měla vysokou úroveň a probíhala podle přesně zpracovaného časového programu. Mladí myslivci zápolili v osmi disciplinách: vědomostní test, stopy zvěře, domácí dřeviny, kynologie, myslivecké názvosloví, zoologie, určení vzdálenosti a azimutu, chůze na chůdách.
Během soutěže vařili místní myslivci se svými ženami a starostkou obce v kotli guláš, který se podával po soutěži.
Kroužek mladých myslivců DDM Hranice se této soutěže zúčastnil už minulý rok, ale na jiném místě. Myslivecká sdružení v okrese Levice si pokládají za čest pořádat tuto soutěž a každý rok o místě konání hlasují. Hraničtí měli bohužel stejný problém jako v loni, nezvládli některé slovenské pojmy. I přesto jsme byli spokojeni a hodnocení bylo spravedlivé.
Celkově obsadili mladší žáci třetí místo a starší skončili na čtvrtém místě. Všichni účastníci dostali ceny. První místa byla oceněna poháry, ostatní dostali diplomy. Za mladší žáky se mezinárodní soutěže zúčastnili Klára Kálalová, Martin a Tomáš Rýparovi, a družstvo starších žáků tvořili Jaromír Jeřábek, Daniel navrátil a Jiří Kálal.
Mladé myslivce z Hranic doprovázel vedoucí kroužku, o dopravu se postaral DDM Hranice a nocleh poskytli myslivci na své pěkné chatě zdarma. Po slavnostním ukončení jsme navštívili Lesnické a myslivecké muzeum ve Svatém Antonu a prohlédli jsme si město Bánská Šťiavnica a areál lesnické školy s arboretem.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.