Přihlásit

Medvědi na Slovensku zaútočili na stánkaře (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Počet případů, kdy medvědi proniknou mimo svá přirozená teritoria, je opět vyšší. Na Slovensku včera odpoledne dva medvědi hnědí téměř napadli trhovce Jozefa T. (56), když ve svém stánku u cesty nedaleko Popradu prodával nasbírané lesní plody. Řekl, že v momentě, kdy spatřil dva statné medvědy vycházet z lesa přímo k jeho stánku, vzal nohy na ramena a běžel se ukrýt do "krčmy" v nejbližší obci. Když se ráno přišel podívat na svůj byznys, našel stánek mírně poničený a bez jediné jahody nebo maliny. Přibyly akorát dva páchnoucí odkazy.

Názor pana Jozefa na medvědy je přesto neutrální. "Samozřejmě přišli, protože jsem prodával lesní jahody a maliny. Teď, když jsou medvědi přemnoženi, je jídla v lese málo, tak si prostě jen přišli pro to, co bylo vždycky jejich. Když jsem je z dálky viděl, byli dokonce docela roztomilí, ale před měsícem můj soused nedopadl tak dobře - už je sice ze špitálu doma, ale jizvy má teda řádné," varuje před medvědí silou tatranský rodák.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.