Přihlásit

Trubači vzdávají hold Chodsku novinkami (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Autorem nových mysliveckých skladeb je Jiří Kupilík z Mrákova - člen Loveckého tria při OMS Domažlice, spoluautorkou některých skladeb je hornmeistrová souboru Renata Černá. Část skladeb byla již publikována, např. v časopise Myslivost. Celý cyklus vydává agentura THOMAS, s.r.o., jako součást nových materiálů pro myslivecké trubače.
Ve skladbách se odráží krása krajiny zvlněného podhůří Českého lesa, přecházejícího pozvolna přes Všerubský průsmyk do prvních kopců Šumavy. Odráží se v nich kouzlo okamžiků přátelských setkání kamarádů, které pojí velký koníček - myslivost, která se vyznačuje především péčí a starostlivostí o vše živé kolem nás a pokorou před majestátností a velebností přírody. Je to úcta k tradicím, které si předávají celé naše generace. Chodsko je kraj, kam se mimo jiné vrátilo i myslivecké troubení.


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.