Přihlásit

V Blížejově soupeřili střelci z celé republiky (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nejlepším střelcem se letos stal Jaromír Zapletal ze Zlína. Přiznal, že vítězství tak trochu očekával.
"Obhajoval jsem vítězství z minulého ročníku. Střelbě se věnuji už přibližně patnáct let a posledních pět, šest let se mi na závodech opravdu daří," řekl střelec, který podle vlastních slov na závody netrénuje a nemá ani žádnou osvědčenou fintu. "Nejdůležitější je psychika, ta vyhrává závody," tvrdí Zapletal.
Střelci soutěžili v automatickém trapu na 4 krát 25 terčů. Nejlepších šest pak po základní části střílelo finále na 25 terčů, které se přičítá k již dosaženému výsledku. "Vítěze určil až rozstřel po finále, neboť první dva soutěžící měli 121 zásahů ze 125 možných," popsal jednatel Okresního mysliveckého spolku Domažlice Petr Kopf. "Vyhrál Jaromír Zapletal z Okresního mysliveckého spolku Zlín, druhé místo obsadil Jindřich Paroubek OMS České Budějovice a na třetím místě skončil Jindřich Vostárek, myslivecký hospodář z Chodské Lhoty a člen OMS Domažlice se 116 zásahy ze 125," dodal Kopf.
Jindřichu Vostárkovi se podařilo stanout na stupních vítězů již v prvním ročníku soutěže, pořádaném v Blížejově v roce 2007, kdy skončil rovněž na třetím místě.
Při střelbě na baterii soutěžící stojí na stanovištích a vrhače terčů se nacházejí pod nimi, takže střelci předem nevědí, kamterč poletí.
"Důležitý je postřeh," říká Zapletal. "Ale trochu mi dělalo problémy počasí. Hlavně vítr, který občas nečekaně zvedal terče do výšky, což mělo na svědomí většinu mých chyb," tvrdí střelec.
Deset nejlepších střelců si z Blížejova odneslo krabici s brokovými patronami, mezi dalšími cenami se našla například motorová pila, televize, různá elektronika a další hodnotné ceny. Zapletal si jako absolutní vítěz odnesl kulovnici značky Remington. "Kulovnici jsem vyhrál již vloni, také remingtonku, ale tahle je z nějaké speciální edice a jde opravdu o moc pěknou zbraň," pochvaloval si střelec.
Na přeboru se vyhlašovala i kategorie veteránů a žen.
Mezi veterány obsadil první místo po rozstřelu Václav Kučera OMS Písek s 90 zásahy ze 100 možných, druhý byl Jaroslav Moravec z OMS Rychnov nad Kněžnou také s 90 zásahy ze sta a třetí místo se stejným počtem zásahů obsadil Josef Moucha z OMS Karlovy Vary.
"V kategorii ženy kralovala Marie Liščáková s jednaosmdesáti zásahy ze sta možných," doplnil na závěr Kopf.
Českomoravská myslivecká jednota už podruhé pověřila pořádáním soutěže Okresní myslivecký spolek Domažlice ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Chvojíčko Blížejov. Důvodem je dobré zázemí a kvalitní střelnice sdružení Chvojíčko v Blížejově.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.