Přihlásit

Je tu všechno blízko u sebe (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Povolání: místopředseda Okresního mysliveckého spolku Kroměříž
Záliby: rodina, myslivost, střelba
Celý svůj život jsem spojen s městem Kroměříž. Narodil jsem se tu, a i když jsem do svých šestadvaceti let bydlel ve Věžkách, byly mé návštěvy Kroměříže časté. Od roku 1986 žiji v Horních Zahradách, na okraji lesa v domku, kde dříve bývala lesní správa, a já nastoupil jako její zaměstnanec. Katastrálně však patříme pod obec Skaštice.
V Kroměříži se mi moc líbí. Domy jsou většinou opraveny, centrum patří k nejkrásnějším v republice. Máme zde dostatek obchodů, služeb pro obyvatele a míst pro odpočinek a sportovní vyžití. Zdá se mi, jako by v Kroměříži bylo všechno blízko. Bydlím sice na jejím okraji, ale za dvacet minut jsem pěšky v centru.
V okolí Kroměříže také vykonávám své záliby, což je myslivost v honitbách obce Skaštice a Věžky, nesmím také opomenout sportovní mysliveckou střelbu na střelnici v Kotojedech. Mrzí mě, že ve městě nemohu vykonávat svou původní lesnickou profesi, protože pravidla hospodaření v lesích ČR znevýhodňují malé firmy a živnostníky. Přesto zde žiji rád. Vytvořil jsem si kolem sebe rodinné a pracovní zázemí, mám tu okruh přátel, stěhovat se nikam jinam nehodlám.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.