Přihlásit

Šimkovy radosti? Voda i myslivost (sedmicka.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

1. Rodina
Jsem rád, že mám dobře fungující rodinu, i když mi před osmi lety zemřela po pětatřicetiletém manželství žena. Že má dcera i syn mají svá povolání, která si vybrali. Že mám osm vnoučat a dělají mi radost, i když zrovna nejsem takový ten typický děda,  který je často hlídá. Radost mám i z toho, že má přítelkyně inklinuje ke psům a myslivosti jako já. Jediné, co mě trochu mrzí, je, že nikdo nebude pokračovatelem v mé veterinární praxi. Ale třeba to jednou bude nejmladší vnuk.

2. Práce
Letos to bude padesát let, co léčím zvířata. S mojí prací se prolínala láska ke psům a ke koním. Odtud mám také spoustu zranění. Dvakrát mi koně natrhli játra a v osmdesátém roce mě jedna klisna zmrzačila. Vzepnula se na operačním sále a přední nohou mě málem popravila. Čtrnáct dní jsem byl v bezvědomí a ochrnutý a tři čtvrtě roku v rehabilitačním ústavu v Mariánských Lázních.

3. Psi
Že mám rád psy, mohu dokázat svým osobním rekordem. Na všech možných zkouškách jsem za svůj život předvedl pětašedesát loveckých psů. S pudelpointerem jsem dokonce vyhrál mistra republiky. Kolem psů se v mém životě všechno točí. Jsem v představenstvu českomoravské kynologické jednoty a zkušebním komisařem na přezkušování rozhodčích, kteří rozhodují o výstavních oceněních psů podle plemene a výkonu.

4. Myslivost
Miluju Šumavu a lesy. Sice do lesa chodím a lovím, ale na myslivost moc času nemám, protože mám spoustu jiných povinností. Dělám lektora pro adepty myslivosti a poradce chovu některých loveckých plemen psů. A kolem toho je spousta papírování.

5. Rozhodčí
Od loňska jsem rozhodčím na výstavách pro všechna plemena psů v rámci Mezinárodní kynologické federace. Tím pádem pro celý svět.
Ročně absolvuju na padesát výstav a zkoušek. Už dnes mám zaplněný diář a mohu říct, kde budu třeba 7. července v roce 2011.

6. Voda
K vodě mám velká pouta. Věřím na její léčivé účinky. Voda mě po úraze zachránila a vrátila na nohy. S mým životem byla spojena od dětství. Bydleli jsme v Písku na Portyči a tam se říkalo, že se dítě naučí dřív plavat než chodit. Moje nejčastější cesta byla dům, dvůr, molo a řeka.

7. Život
Jsem rád, že jsem na světě. Po tom, co jsem prožil, jsem tu už také nemusel být. Proto jezdím plavat a snažím se být stále v pohybu, abych pro své tělo něco udělal. Kvůli zdraví jsem dokonce přestal po padesáti letech kouřit. Mám sice šílené absťáky, ale odolávám.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.