Přihlásit

Ohaři z republiky si zasoutěží na Plzeňsku (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podle Lenky Urbanové z organizačního výboru soutěže, se tato akce letos koná už po šestatřicáté. "Memoriál pořádá plzeňská organizace Českomoravské myslivecké jednoty pod záštitou ministerstva zemědělství a Plzeňského kraje. Jedná se o vrcholnou soutěž ohařů v České republice, která se bude konat v sobotu i v neděli," uvedla Urbanová.
Sraz si účastníci dají v sobotu před osmou hodinou na zámku v Merklíně, kde memoriál odstartuje. "Poté se soutěžící rozjedou do honiteb, kde stráví většinu dne. Večer je pro ně od 20.00 hodin připraveno posezení v kulturním domě v Bukové," řekla organizátorka. Nedělní program je téměř totožný, až na společný nástup a vyhodnocení, které se uskuteční odpoledne. Disciplíny se budou konat v honitbách mysliveckých sdružení Dobřany, Chlumčany, Vstiš, Kotovice, Úherce, Zbůch a Buková.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.