Přihlásit

Chřiby: běhá tam šelma. Je to medvěd? (Vyškovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podle očitého svědka se tam totiž před několika dny měl pohybovat huňáč běžící v těsném závěsu za skupinou divočáků. Vyznavači Hubertova cechu tvrdí, že potkat v lesích pod Buchlovem či v Bílých Karpatech tohoto predátora teoreticky možné je. Na vlastní oči jej ale na Slovácku dosud spatřil málokdo.
"Ano slyšel jsem to. Před pár dny mi jeden místní člověk tvrdil, že viděl za stádem černé zvěře pádit huňatou šelmu. Já jsem ji ale neviděl, takže nemůžu říct, jestli šlo zrovna o medvěda," sdělil Slováckému deníku ředitel lesního družstva v Osvětimanech Miroslav Struha.
Jedinou odpovědí na otázku, odkud by se do zdejších končin mohl medvědí jedinec zatoulat, je jeho náhodný přesun ze Slovenska. Nepřímých důkazů o tom podle předsedy mysliveckého spolku okresu Uherské Hradiště Karla Blahuška, byla nashromážděna celá řada. "Stopy medvědů byly zjištěny na Javořině i v okolí Komně. A i když to nelze brát jako argument, možnost jejich výskytu existuje i v případě Chřibů. Šlo by však o velmi vzácnou výjimku související s jejich přemnožením na Slovensku," poznamenal Blahušek.


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.