Přihlásit

Kachny lovcům odletěly ke Krnovu (Opavský a hlučínský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Osmašedesát členů a hostů Mysliveckého spolku Slezská Hořina Brumovice se o víkendu sešlo u přehrady Pocheň na tradičním honu na kachny. "Protože se divokému chovu kačen v posledních letech dařilo, a nebyl tak shledán důvod pro větší nákup, spolek dovezl jen sto třicet kačen, které na přehradu vysadil," řekl k cíli lovu za brumovické myslivce Vladimír Tancík. Nakonec se ale plánovaný hon prakticky neuskutečnil.
"To, že nebude vše ideální, bylo jasné před začátkem honu. Jeden z rybářů si hodinu před začátkem lovu půjčil šlapací loď a nechtíc kačeny vyplašil. Zhruba dvě stovky kačen na příchod myslivců nepočkaly a odletěly si směrem na Krnov. Věřím, že dotyčný rybář byl z toho stejně nešťastný jako myslivci," popsal hon Tancík.
Myslivci tak odlovili asi jen dvacet ptáků, což je necelá pětina běžného stavu. Menší úlovek prý ale určitě nikomu nepokazil náladu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.