Přihlásit

Opět nehody se zvěří (Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dopravní policisté během posledního prázdninového víkendu řešili dva střety vozidel se zvěří. "K prvnímu střetnutí došlo mezi obcemi Nové Heřminovy a Bruntál," upřesnila bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.
Řidičce vozidla Volswagen Golf vběhl přímo před kola jelen. I když se šestatřicetiletá žena snažila, seč mohla a začala prudce brzdit, nebylo to nic platné a nedokázala už střetnutí s jelenem zabránit. Ke zranění osob sice nedošlo, ale zvíře uhynulo na místě. Škoda, která při střetu vznikla, dosáhla patnácti tisíc korun.
Druhá nehoda na sebe nenechala dlouho čekat, ke střetu došlo o den později, v sobotu 28. srpna brzy ráno, tentokrát v Krasově. "Srnka vběhla náhle ze silničního příkopu a přímo do dráhy vozidla Volswagen Transportér," řekla Tušková. Kvůli příliš krátké vzdálenosti nestačil ani jednašedesátiletý řidič nárazu zabránit a srnu srazil. I v tomto případě nebyl nikdo zraněný, ale zvěř střet nepřežila. Škoda, která vznikla na autě, dělá dvacet tisíc korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.