Přihlásit

Prezentace obce i myslivců (Krkonošský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Právě v Dolním Lánově akce zítra začne zábavným programem pro děti, mší svatou a koncertem chrámového sboru.

* Kdo všechno bude Dolní Lánov na sjezdu rodáků zastupovat?
Prezentovat se bude jak samotná obec, tak Myslivecké sdružení Dolní Lánov, základní škola a dětský domov.

* Jakou má myslivecký spolek v obci tradici?
Sdružení tady existuje od roku 1945. V současné době má 20 členů, hospodaří na rozloze necelých 2000 hektarů a je to velmi aktivní složka v rámci Dolního Lánova. Každý rok se zúčastňují akcí pro obec, až už to bylo sázení stromků nebo pomoc při obnově obecní váhy. Podíleli se dále na vybudování naučné stezky a vycházkové trasy, měli také největší zásluhu na obnově kapličky sv. Huberta, která byla vysvěcena v roce 2007. Každoročně se u ní konají setkání myslivců s občany.

* V čem je pro vás sjezd rodáků významný?
Přínos je v tom, že se lidi zase sejdou, podívají se, co se za poslední roky v obci změnilo, jestli je něco nového, a setkají se s přáteli, které třeba i několik let neviděli. Zároveň je to příležitost pro obec se prezentovat před širší veřejností. Poslední sjezd rodáků obce Dolní Lánov se konal před čtyřmi lety. Odhaduji, že letos za Dolní Lánov přijede okolo 100 až 150 rodáků.

* Na co byste návštěvníky pozval?
Myslím si že varhanní koncert v kostele sv. Jakuba, který je kulturní památkou první kategorie, by mohl přilákat hodně návštěvníků.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.