Přihlásit

Mezinárodní výstava nožů začíná zítra v příbramském kulturáku (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ta se koná spolu s doprovodnými programy o víkendu v Kulturním domě v Příbrami. Výstava se tradičně koná první polovině září a hlavnímu organizátorovi Pavlu Formánkovi jsme položili několik otázek.

* Kdy bude výstava otevřena pro veřejnost?
Příprava výstavy je v plném proudu a vypukne v sobotu, potrvá až do neděle. V sobotu je výstava přístupná od 8 do 18 hodin a v neděli od 9 do 12 hodin.

* Výstava má v názvu mezinárodní. Z jakých států budou vystavující a kolik vystavujících je celkem přihlášeno?
V současné době jsou přihlášeni vystavující ze Slovenska, Polska, Maďarska, Německa, Rakouska, Gruzie a Kazachstánu. Celkem je přihlášeno sto dvacet vystavujících.

* Doposud se kromě vlastní výstavy v budově kulturního domu konaly i doprovodné programy za kulturním domem. Bude tomu tak i letos?
Město nám opět vyšlo vstříc a tak opět připravujeme i doprovodné programy pod širým nebem. Na ploše 2000 metrů čtverečních bude tábor lovců kožešin, tábor dvou skupin Keltů s ukázkami z jejich života včetně boje, polní kovárny, stan zbrojíře, řezbáři při práci a další. K poslechu budou hrát hudební skupiny a samozřejmě bude zajištěno občerstvení.

* Bude na výstavě něco, co na ní doposud nebylo?
Během výstavy bude sedlčanský nožíř pan Pajl prodávat svoji novou knihu O nožích nejen loveckých, kterou zájemcům bude podepisovat. Simona Šedivá z Březových Hor bude předvádět dekoraci ovoce řezbou, takzvazvaný carving, což jistě zaujme především ženy a děti. Více informací na
www.noze-cz.cz

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.