Přihlásit

Za střelbu v zámeckém parku na Hluboké padne jen pokuta (iDNES.cz).cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jedenašedesátiletý myslivec se podle policie dopustil přestupku na úseku dopravy, myslivosti a zbraní a střeliva.

"Při šetření bylo prokázáno, že muž v ranních hodinách opakovaně vyjížděl s vozem se zhasnutými světly do parku zámku Hluboká. S sebou měl střelné zbraně s nábojem v nábojové komoře a střílel na zvěř. Toto činil bez souhlasu vlastníka pozemku a bez platného povolení," vysvětlila mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

Případem se tak nyní bude zabývat správní oddělení českobudějovického magistrátu. Ten v nejbližších dnech obdrží kompletní spisovou dokumentaci případu od policie.

Pokud by se myslivci přece jen zachtělo znovu si zastřílet v zámeckém parku, měl by si to určitě pořádně rozmyslet. Pokud by se totiž stejných přestupků dopouštěl opakovaně, může přijít o své zbraně i zbrojní průkaz.

Myslivec se celou dobu hájí tím, že střílel na potkany a že do parku chodí sledovat stav zvěře už dvacet let, to vše na základě dávné objednávky od památkářů. Ti ale takové vysvětlení odmítají.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.