Přihlásit

Zloděj z obory odvedl muflony a daňky (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Na pytláky, kteří zastřelí a odvezou pár kusů zvěře, jsme zvyklí, ale aby někdo odvezl ze zahrady tolik živých zvířat, to jsem ještě neslyšel," přiznal Právu jeden ze členů mysliveckého spolku v Berouně.
Mnozí se domnívají, že zloděj šel najisto a maso skončí v hospodě na talíři. Policie ale má ještě jinou verzi. Zloděj zvířat si tím chtěl ulehčit založení nového chovu, nebo jen tak zpestřit svoji zahradu. "Na místě nebyla žádná krev a zvířata zloděj odvezl živá. Je možné, že je chtěl někdo i na chov," uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Podle policie ze zahrady zmizelo osm zvířat, navíc při krádeži nebo krátce po ní pošlo jedno mufloní mládě. "Zůstalo na místě a uhynulo zřejmě v důsledku stresu a odvezení matky," upřesnila mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Škoda dosahuje 65 tisíc korun.
Podle zjištění kriminalistů pachatel prostříhal téměř dvoumetrový plot kolem zahrady soukromého chovatele a během minulého týdne a vnikl do zadní části pozemku, odkud zvířata odvedl. Podle starosty Hudlic Pavla Hubeného má okradený chovatel zvířata už mnoho let. Myslivci a chovatelé uvádějí, že pytlačení je dost běžné, ale že by někdo odvezl tolik kusů živých zvířat, to je podle nich ojedinělé.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.