Přihlásit

Hubertova jízda zámeckým parkem na Kačině (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na programu slavností je Hubertova jízda zámeckým parkem, ukázky jezdeckého umění - dámy v sedle, čtyřspřeží koní Kinských, přehlídka loveckých plemen psů, prohlídka zámku s vystoupením žáků Základní školy Žehušice, jízdy dětí na koních a v kočáře, umělecká řemesla, stánky, tržnice, sokolníci, práce s bičem, ukázka historických motocyklů, výstava fotografií koní a divoké zvěře, koncert skupiny Brzdaři a zvěřinové menu. Akce se koná za každého počasí. Zájemci si mohou prohlédnout zdarma zámecké expozice.
Vstupné na akci činí 80 korun a snížené 40.
Zámek Kačina patří mezi nejvýznamnější stavby empírové architektury v Čechách. Zámecké expozice nabízejí nejen možnost seznámit se s historií rodu Chotků, obdivovat architektonické krásy Kačiny, ale také se dozvědět více o historii stravování a proměnách českého a moravského venkova.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.